Инсталиране на добавка в Kodi

Добавките за Kodi са в различни хранилища. За да инсталирате добавка трябва да извършите следните действия. Примерът е за добавката тип програма 'Free BG TVs Playlist Generator' от българското хранилище за добавки 'Bg Add-ons'. Това хранилище беше разархивирано в друга статия (тази статия) и ако сте я пропуснали трябва да извършите действията в нея. Примерът е с тази добавка защото тя ще е необходима за статията за настройки на телевизията в Kodi. Действията са почти идентични за всяка друга добавка(Освен настройките на добавката, ако са необходими).
1.От главната страница изберете 'Добавки'

2.След това избирате иконката 'Пакет'

3.Избирате 'Инсталиране от хранилище'

4.Избирате българското хранилище 'Bg Add-ons', защото тази добавка е в това хранилище.

5.Избирате 'Добавки тип програми', защото тази добавка е от такъв тип.

6.Избирате 'Free BG TVs Playlist Generator'.

7.Кликвате на 'Инсталирай' и изчаквате да се инсталира добавката.

8.След като се инсталира добавката трябва да се настрои. Тази стъпка не е необходима за всяка една добавка, но има такива, които трябва да се настройват. Кликвате на 'Конфигурация.'

9.Сега е момента да се обясни какво прави тази добавка. С нейна помощ се генерира лист от програми, който в последствие ще се ползва за телевизията в Kodi. И така трябва да зададете път до директория, в която ще бъде записан този лист. Този път ще Ви е необходим в последствие, затова запомнете в коя директория сте настроили да се запише този лист. Няма никакво значение къде ще го запишете, стига в последствие да може да намерите листа с тв програмите. И така първо кликвате на "Запази плейлиста в друга директория" и изберете пътя до тази директория като кликнете на 'Път до директорията'

10.След като сте избрали пътя до директорията кликнете на 'Добре' за да завършите настройката на добавката.

11.Тази добавка задължително трябва да се изпълни веднъж преди да използвате генерирания от нея лист..... понеже той все още не съществува. Затова кликнете на 'Стартиране' за да генерирате листа с тв програмите.

Сега вече имате инсталирана добавката 'Free BG TVs Playlist Generator' във вашето Kodi и може да я използвате по всяко едно време.

Следвайки тези стъпки може да инсталирате всяка една добавка, която Ви хареса. Достатъчно е да сте сигурни, че тази добавка е проверена от други хора, ползващи Kodi.
ВИДЕО: