Какво представляват добавките

Kodi медиа център не съдържа никакво медийно съдържание. Потребителите сами насочват Коди към желаното за възпроизвеждане от тях съдържание. За целта се ползват добавките
Някои от най-популярните функции на Kodi са дело на ентусиасти, които официално не са част от екипа разработващ Kodi. Разработчиците са се фокусирали върху ядрото - стремят се да го опазят от ненужни функции, които могат да засегнат стабилността му, като допълните и нови функции се представят като нови добавки.
Добавките биват няколко типа: добавки тип видео, добавки тип аудио, добавки тип програма, добавки за времето и др. Група разработчици се обединяват и правят различни добавки, които представят на потребителите на Kodi под формата на хранилище. Такова хранилище представлява 'Bg Add-ons'. В него може да намерите няколко добавки, които се ползват основно от българските потребители на Kodi.
Тези хранилища може да се свалят както от официалната страница на разработчиците на хранилището, така и от източници, в които има няколко хранилища на едно място. Обикновенно хранилището се актуализира автоматично(стига да не сте забранили това), така че веднъж инсталирано във вашето Kodi не се налага да следите за нови актуализации.
И така да обобщим каква е структурата на допълнителните ресурси за Kodi по големина. Най-малката част е добавката. Няколко добавки от няколко разработчици се обединяват в хранилища. Хранилищата обикновенно се намират в т.н. източници на хранилища, в които хранилищата се съхраняват в .zip формат. За да инсталирате някоя добавка трябва да тръгнете в ред източник-хранилище-добавка. Затова и в раздел "Настройки" на този сайт статиите са описани в този ред.
Разбира се разработчиците на Kodi също правят различни добавки. Те вървят заедно с инсталирането на Kodi, така че не се налага да ги търсите в интернет. А какви са тези добавки може да видите на официалната страница на Kodi.